Тренінг-майстер-клас на робочому місці з впровадження міжнародних стандартів безпечного харчування проводятьіз 29 березня для працівників закладів освіти, учнів та батьків.
Крім того, відбувається моніторинг стану харчоблоку в закладах освіти.
За підсумками тренінгів у 18 школах області експертами будуть вироблені практичні рекомендації з проблематики шкільного харчування для обговорення на засіданнях регіональних круглих столів.
Навчають тренери-аудитори – кандидат ветеринарних наук, засновник Центру безпечності харчових продуктів Оксана Волощук, провідний аудитор НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point) Руслан Нагорний, аудитор Центру безпечності харчових продуктів Дмитро Дерев’янко.
Заходи проводяться в рамках проєкту «Введення санітарних норм якості харчових продуктів згідно положень НАССР щодо контролю безпечності продуктів харчування та покращення умов, які не відповідають санітарним нормам, в їдальнях державних освітніх закладів Донецької і Луганської областей (підконтрольних Уряду України)».
Проєктом передбачено за допомогою принципів безпечного харчування впровадження в закладах освіти розвитку надійної системи контролю харчових продуктів.
Тож, на Луганщині відбувається практичне навчання ключовим положенням концепції HACCP.
Це має значно прискорити процес впровадження світових стандартів і підвищити якість харчування в освітніх закладах.
Проєкт реалізовують ВГО «ПОРУЧ» і МБФ «Жовто-Блакитні Крила» у партнерстві з ChildF und Deutschland, за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).
Зокрема, ВГО «ПОРУЧ» організовує підготовку експертів і тренерів з основ впровадження стандартів безпечного харчування.